امتیازبندی مهاجرت به کانادا

امتیاز بندی در سیستم اکسپرس اینتری Express Entry مهاجرت به کانادا بدین صورت می باشد که متقاضی حداکثر ۱۲۰۰ امتیاز می تواند کسب نماید.که به 2 قسمت 600 امتیازی تقسیم می شود. 600 امتیاز اول به خصوصیات فردی متقاضی و همراه او بستگی دارد(که بین ۴۶۰ تا ۵۰۰ امتیاز برای عوامل انسانی شخص متقاضی، ۴۰ امتیاز برای عوامل انسانی همسر متقاضی) و 600 امتیاز بعدی فقط در صورتی به شخص تعلق می گیرد که دارای دعوتنامه استانی از یکی از برنامه های مهاجرتی استانی در کانادا باشد. لازم به ذکر است که شرایط همسر در کسب امتیازات متقاضی تاثیر بیشتری نسبت به سابق خواهد داشت.

در آستانه سال 2017 میلادی تغییراتی در شرایط مهاجرت به کانادا از طریق سیستم امتیاز بندی اکسپرس اینتری بوجود آمد که این تغییرات در سال 2018 نیز به قوت خود باقی است.

در تغییرات بوجود آمده امتیاز حاصل از دریافت پیشنهاد کار از طرف شرکت کانادایی تا مقدار زیادی پایین آمده و از 600 امتیاز به 50 امتیاز رسیده است.البته برای 6 مشاغل امتیاز 200 در نظر گرفته شده است. این شغل‌ها که به مشاغل سطح NOC 00 معروف هستند، عبارتند از:

نام شغل نام به فارسی کد NOC
Legislators قانون‌گذاران 0011
Senior Government Managers and Officials مدیران ارشد دولتی و رسمی 0012
Senior Managers in Finance مدیران ارشد اقتصادی 0013
Senior Managers in Health مدیران ارشد بهداشت 0014
Senior Managers in Trade مدیران ارشد بازرگانی 0015
Senior Managers in Construction مدیران ارشد عمرانی 0016

تغییر دیگری که در قوانین اکسپرس اینتری مهاجرت به کانادا برای سال 2018 وجود دارد این است که از این به بعد سابقه تحصیل در کانادا موجب دریافت امتیاز در سیستم اکسپرس اینتری می شود

  1. در صورت گذراندن دوره 1 ساله یا 2 ساله بالاتر از دیپلم در کانادا 15 امتیاز به امتیازات شما افزوده می شود
  2. اگر دوره گذرانده شده در کانادا 3 ساله یا دوره های فوق لیسانس یا دکتری بوده باشد 30 امتیاز دریافت خواهد شد
  3. ضمنا دوره های فنی و حرفه ای تعریف شده که منجر به دریافت مجوز کارهای فنی در استان می شود نیز 30 امتیاز دارد.البته به همه اینها به شرطی که حداقل دوره 8 ماه طول کشیده باشد و دست کم متقاضی 8 ماه را در داخل کانادا بوده باشد

تغییر بعدی مربوط به فاصله بین دریافت دعوتنامه و ثبت درخواست مهاجرت به کانادا است.که به این زمان 1 ماه اضافه شده و به 3 ماه یا 90 روز رسیده است

همانطور که ذکر شد تغییراتی که در اواسط سال 2017 در سیستم امتیاز بندی مهاجرت به کانادا بوجود آمد در سال 2018 نیز به قوت خود باقی است

دو تغییر مهم در سیستم امتیاز بندی کانادا مربوط به زبان فرانسوی و همچنین وجود برادر یا خواهر در کانادا است.

 تغییرات امتیاز بندی مربوط به زبان فرانسه 

در صورتی که در هر 4 مهارت زبان فرانسوی بتوانید NCLC7 یا بالاتر کسب کنید :

– در صورت کسب CLB4 یا پایین تر در زبان انگلیسی ، 15 امتیاز اضافه دریافت می کنید

– در صورت کسب CLB5 یا بالاتر در همه مهارت های زبان انگلیسی ، 30 امتیاز اضافه خواهید گرفت

تغییرات مربوط به داشتن برادر یا خواهر در کانادا

در صورتی که شما یا همراه قانونی شما ( همسر یا نامزد ) دارای برادر یا خواهری در کانادا باشید 15 امتیاز اضافه دریافت خواهید کرد.شرایط برادر یا خواهر مقیم کانادا باید به صورت زیر باشد :

  • در کانادا زندگی کند
  • شهروند کانادایی یا دارای اقامت کانادا باشد
  • 18 سال یا بیشتر سن داشته باشد

در هر دوره یک حداقل امتیاز تعیین می شود و افرادی که بتوانند این امتیاز یا بیشتر از آن را کسب کنند مجاز به ورود به مرحله بعد میشوند.که این امتیاز در دوره های اخیر سال 2017  بین 430 تا 460 در نوسان بوده است و در ژانویه و فوریه 2018 نیز به ترتیب به 446 و 442 رسیده است.هرچه امتیاز بدست آمده بیشتر باشد شانس دریافت دعوتنامه نیز بیشتر می گردد

شرح مراحل اقدام برای مهاجرت به کانادا در روش ورود سریع یا همان اکسپرس اینتری 

  •  صلاحیت اولیه متقاضی بر اساس یک سیستم امتیاز بندی بررسی میشود و در صورتی متقاضی به امتیاز 67 برسد یا بالاتر برسد، صلاحیتش تایید شده و وارد مرحله ثبت نام آنلاین می شود.
  • امتیاز بندی اصلی در این مرحله صورت میگیرد. در این مرحله متقاضی میتواند از طریق ثبت نام آنلاین در سامانه اکسپرس اینتری کانادا تمایل خود را برای مهاجرت اعلام کند. در هر دوره یک حداقل امتیاز تعیین می شود و افرادی که بتوانند این امتیاز یا بیشتر از آن را کسب کنند مجاز به ورود به مرحله بعد میشوند.هرچه امتیاز بدست آمده بیشتر باشد شانس دریافت دعوتنامه نیز بیشتر می گردد
  • (در صورتی که افراد در هر دوره انتخابی امتیازشان به حداقل قبولی نرسد، پروفایل آنها تا 12 ماه در سیستم باقی می ماند و در هر دوره دوباره امتیاز آنها بررسی شده و اگر به حداقل امتیاز قبولی آن دوره برسند برای آنها دعوتنامه صادر می گردد)
  • در هر دوره تعدادی متقاضی براساس امتیازبندی هایی که دارند توسط اداره مهاجرت کانادا انتخاب شده و از آنها دعوت به اقدام برای گرفتن اقامت دائم می شود.پس از دریافت دعوتنامه از دولت کانادا متقاضی 60 روز فرصت دشتند تا درخواست اقامت خود را ثبت نماید که این زمان در قانون جدید 2017 و تبع آن 2018 به 90 روز افزایش یافت
  •  پس از بررسی مدارک افراد در صورتی که تمامی مدارک متقاضی کامل باشد دولت کانادا ظرف مدت 6 ماه اقدام به صدور ویزا برای اقامت دائم برای فردی که قبول شده میکند