تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا


رشته های پزشکی و دندانپزشکی در کانادا در زمره پرطرفدارترین و معتبر ترین رشته های دانشگاهی این کشور می باشند. متقاضیان تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا ابتدا می بایست 2 تا 4 سال دریکی  از دانشگاه های این کشور ، در رشته های مرتبط با پزشکی همچون علوم تجربی ، زیست شناسی ، روانشناسی و … تحصیل نمایند و مدرک لیسانس این رشته ها را اخذ نمایند. سپس می بایست در آزمونی تحت عنوان MCAT که مخفف شده ی عبارت  (آزمون سراسری پزشکی ) میباشد شرکت نمایند

سپس در صورت قبولی در این آزمون می توانند وارد دانشگاه های پزشکی یا دندانپزشکی کانادا شوند. تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا 4 تا 6 سال به طول می انجامد. از جمله شروط اخذ پزیرش از دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی کانادا داشتن معدل حداقل 15 برای مقاطع دیپلم و پیش دانشگاهی و همچنین داشتن مدرک زبان ایلتس حداقل 6.5 می باشد. آن دسته از متقاضیان تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا که مدرک زبان انگلیسی ندارند ابتدا می بایست در دوره های آموزشی زبان در دانشگاه ها و یا کالج های زبان در کانادا شرکت نمایند

اولین مدرک کاری پزشکی در کانادا MD نام دارد. دوره رزیدنتی را Post-MD مینامند. امکان تحصیل در دوره پزشکی در کانادا برای متقاضیان بین المللی جود دارد ولی با توجه به ظرفیت کم دانشگاه های کانادا ورود به رشته پزشکی کانادا دشوار میباشد. برای ورود به دوره پزشکی باید متقاضی دارای مدرک لیسانس یا معادل آن بوده و در آزمون پزشکی شرکت کند. (لیسانس شیمی، لیسانس زیست و رشته های مرتبط) . ۱۷ دانشگاه در کانادا دوره های پزشکی در کانادا (شامل داروسازی و دندانپزشکی) را ارايه میکنند. گذراندن آزمون ام کت ( (MCAT یکی از پیش شرط های ورود به دوره پزشکی در کانادا خواهد بود

لیست دانشگاه هایی که دوره پزشکی در کانادا را ارائه میدهند به شرح زیر است:

دانشگاه مموریال، دانشگاه دالهاوزی، دانشگاه لاوال، دانشگاه شربروک، دانشگاه مگیل، دانشگاه اتاوا، دانشگاه کوینز، دانشگاه تورنتو، دانشگاه مکمستر، دانشگاه لیکهد،دانشگاه وسترن، دانشگاه مانیتوبا، دانشگاه ساسکچوان، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه کلگری، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه مونترال

البته آشنایی به زبان انگلیسی کانادایی جهت برقراری ارتباط با افراد و همچنین رفع نیازهای خود برای دانشجویان بین المللی الزامی می باشد. که البته دانشگاه های این کشور برای دانشجویان بین المللی دوره های آموزشی زبان کانادایی نیز برگزار می نماید. ورود به دانشگاه های پزشکی این کشور بسیار رقابتی و محدود می باشد

محدودیت پذیرش برای رشته های پزشکی در همه ی دانشگاه های کانادا وجود دارد و آن دسته از متقاضیانی که رزومه تحصیلی قوی تر و همچنین مدرک زبان معتبر داشته باشند ، از شانس بالاتری جهت اخذ پذیرش از دانشگاه های پزشکی کانادا برخوردارند

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا حدود 6 سال به طول می انجامد ، که یک دوره آموزش عملی که 48 هفته به طول می انجامد را نیز شامل می شود. دانشجویان این دوره آموزش عملی را در یک کلینیک با بیمارستان معتبر سپری می نمایند

تحصیل دندانپزشکی در کانادا حدود 5 سال به طول می انجامد که دانشجویان می توانند به صورت پاره وقت یا تمام وقت به تحصیلات خود ادامه دهند البته برخی از برنامه های درسی به صورت آنلاین نیز در اختیار دانشجویان قرار می گیرد

هزینه تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا به ازای هر سال تحصیلی حدود 11900 دلار کانادا می باشد که البته این هزینه با توجه به دانشگاه و همچنین مقطع تحصیلی متغیر می باشد البته دانشجویان می توانند در طول تحصیل خود در کانادا از بورسیه تحصیلی و همچنینوام های دانشجویی استفاده نمایند و در طول ترم تحصیلی هزینه های تحصیلی خود را به صورت اقساطی پرداخت نمایند و حتی می توانند 20 ساعت در هفته را مضغول کار شوند و به ازای هر ساعت کار مبلغی حدود 9 تا 13 دلار حقوق دریافت نمایند که این مبلغ به راحتی بخشی از هزینه های مربوط به تحصیل و زندگی دانشجو را پوشش می دهد

یکی از  دانشکده های پزشکی و دندانپزشکی بسیار معتبر در غرب این کشور دانشگاه آلبرتا نام دارد که در سال 1913 در شهر ادمونتون این کشور تاسیس گردید. امروزه دانشگاه آلبرتا یکی از برترین دانشگاه های علوم پزشکی کانادا می باشد که ارائه دهنده برنامه های نواورانه دانش پزشکی از طریق برنامه های علمی شناخته شده می باشد. یکی دیگر از دانشکده های پزشکی معتبر و همچنین قدیمی در کانادا دانشکده تورنتو نام دارد که در سال 1843 تاسیس گردید و دارای اعتبار بین المللی می باشد

از مزایای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا می توان به مواردی همچون: اعتبار بین المللی مدارک دانشگاهی، امکان تحصیل به زبان تحصیل انگلیسی، هزینه های مقرون به صرفه، آموزش دروس طبق استانداردهای بین المللی و در اختیار داشتن برترین امکانات جهت تحصیل و زندگی اشاره کرد

دندانپزشکی در کانادا

به طور کلی برای تحصیل در رشته دندانپزشکی در کانادا متقاضی باید دوره لیسانس ۱ تا ۳ ساله را گذرانده باشد و هم چنین در آزمون ورودی دندانپزشکی در کانادا یا همان آزمون  Dental Aptitude Test DAT قبول شوند تا بتواند در یکی از دوره های (DMD) (Doctor of Dental Medicine) یا (DDS) (Doctor of Dental Surgery) وارد شوند. برای ورود به دوره فوق لیسانس دندانپزشکی در کانادا باید متقاضی دارای مدرک DDS یا DMD بوده و برای ورود به دوره دکتری دندانپزشکی در کانادا متقاضی باید دارای مستر دندانپزشکی باشد

لیست دانشگاه هایی که دوره دندانپزشکی در کانادا را ارائه میدهند به شرح زیر است:

دانشگاه لاوال، دانشگاه مگیل،  دانشگاه تورنتو، دانشگاه مکمستر، دانشگاه وسترن، دانشگاه مانیتوبا، دانشگاه ساسکچوان، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه مونترال، دانشگاه نوااسکوشیا

دندانپزشکی در کبک

برای کار به عنوان دندانپزشک در کانادا (به جز کبک) باید عضو سازمان مربوطه شده باشید یا در پروسه رجیستر شدن قرار گرفته باشید.

عضویت در سازمان دندانپزشکی کانادا (National Dental Examining Board of Canada (NDEB

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا عبارتند از:

  • آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات
  • ارائه مدرک زبان
  • ارائه گواهی سلامت پزشکی
  • ارائه گذرنامه معتبر
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • معرفی یک حساب بانکی معتبر جهت اثبات پشتوانه مالی

در نهایت موسسه حقوقی اعزام دانشجو به کانادا توسعه گران مهر از بهترین موسسات حقوقی کشور آماده پاسخگوی تلفنی و حضوری شما دوست و هموطن عزیز و کلیه امور مربوط به پذیرش و اخذ ویزا و اقامت با گارانتی و تضمین کامل می باشد

علاقه مندان به تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در کانادا برای کسب اطلاعات در رابطه با شرایط مهاجرت و شرایط اعزام دانشجو و اخذ ویزای تحصیلی به صورت تضمینی در این کشور می توانند با کمک  وکلای مجرب ما، در کانادا ۳۶۱  برگزیده اصطهباناتی (توسعه گران مهر) واقع در تهران و شیراز از موسسات اعزام دانشجو به راحتی و در کمترین زمان ویزای تحصیل در کانادا را دریافت کرده و به ادامه تحصیل در کانادا بپردازند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید